New Visitor Center at McArthur-Burney Falls Memorial State Park

Sunday’s grand opening of the newly renovated $1.12 million visitor center at McArthur-Burney Falls Memorial State Park drew a sizeable crowd to the ribbon cutting ceremony. Funding for the center was made possible with the passage of Proposition 84 put before voters in 2006. About $840,000 was spent on capital construction and the balance used for new internal and external nature exhibits. Renovation of the 1,217 square-foot existing structure included new windows, siding, heating and air conditioning.  Year-round operation of the visitor center required a new heating system because the existing system was incapable of generating sufficient heat for comfortable occupation during winter. Attending Sunday’s event were Shasta County CAO Larry Lees, District 3 Supervisor Pam Giacomini, and representatives from the Audubon Society and Assembly member Brian Dahle’s offices.

image 3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s